HASBRO STARGATE RA FİGÜR



Stargate (1994) filminde, Ra'nın yeniden bedenlenmiş halini Jaye Davidson canlandırıyordu. Davidson'ın performansı gerçekten çok etkileyiciydi. Ra imgesi, o yıllarda aktörün kendisiyle bütünleşmiş oldu. Tabii film içinde yer alan Ra, mitolojide anlatılandan biraz daha farklıydı. 

Ra




Ra ( diğer adıyla Re ), Mısır'da güneş tanrısı olarak bilinir. Mısır mitolojisinde yer alan en önemli tanrılardan biridir. Memfis yakınlarındaki Heliopolis bölgesi, Ra'nın evi haline gelmiştir. Ra'nın simgesi şahindir. Ama Horus'tan farklı olarak, başında güneşe sarılmış ( veya yutmuş ) bir yılanla beraber resmedilir. Ra, Mısır'ın IV. Hanedanı ile beraber daha çok ön plana gelmeye başlamıştır. Firavun Kefren ve ondan sonra gelen yöneticiler, kendilerini " Ra'nın oğulları" olarak tanımlarlar. Ra, sonraki dönemlerde Teb'in güçlü tanrısı Amon ile birleştirilmiş ve Amon-Ra halini almıştır. 

Stargate filminde Ra




Stargate filminde Ra'nın ( Jaye Davidson ) bir maskesi olsa da, genelde başı açık şekilde gösterilmişti. Bu haliyle, alışılagelmiş Ra imgesinden biraz farklıydı. Çenesinde sakal olan, fiziği daha güçlü bir erkek simgesi yerine, biraz daha efemine bir Ra görüyorduk. Bu görüntü beni pek rahatsız etmemişti. Ama, o dönem sinema eleştirmenlerinin farklı yorumlar yaptığını hatırlıyorum. Aslında, film içinde Ra'nın insanlara " Çocuklarım " diye seslenmesi de anaç bir tavırdır. Görüntü ve tavır arasındaki bağ, bu şekilde kurulmuş olabilir.

Figür Hakkında



Diğer Stargate figürleri ( Horus, Anubis ) filmdeki halleriyle örtüşüyordu. Ancak Ra figürü farklı yapılmış. Koyu tenli bir firavun bize bakıyor.


Stargate Ra Figürü

Figürün sadece firavun başlığı yerinden çıkıyor. Ra'nın yüzü, filmdeki Jaye Davidson'a benzemiyor. Koyu tenli, heykele benzeyen bir Ra ile karşı karşıyayız. Ancak figürün detayları ve boya işçiliği yılına göre oldukça başarılı.



Karakterin yanında bir roket atar, iki füze ve bir de asa veriliyor.




Fırlatma mekanizması başarılı. 


Ancak, roket atar biraz büyük olduğu için figüre ağır geliyor. Bu yüzden dengede tutmanız çok zor. Yanına koyarak sergilemeniz daha iyi olur.


Hasbro Stargate Ra Figürü


Gerek başlıkla, gerek başlıksız figürün genel görünümü ve detayları oldukça güzel. 



Benim gibi Stargate hayranı iseniz ve eski figürleri seviyorsanız, Ra figürü, kesinlikle rafınızda yer almalı.

Kare Kare Ra












Serkan Yasin


Yorumlar