SEGA GARFIELD OYUNU

 


Uzun süredir eski oyunlar hakkında yazı yazmıyordum. Bugün karşınızda lazanya hastası, tembel kedi Garfield var. Garfield hakkında ilerleyen günlerde geniş bir yazı hazırlayacağım için, bugün detay kısmını sadece oyuna ayırıyorum. Ama 1988 yapımı Garfield and Friends çizgi filmini çok sevdiğimi belirtmek isterim.

Çocukluk yıllarımda çok izlerdim. Garfield ve Odie'nin kapışmaları beni çok güldürürdü. Ayrıca bu çizgi seri içinde Orson's Farm ( Orson'un Çiftliği ) diye bir bölüm de bulunurdu. Domuz Orson ve çiftlik hayvanları, her bölümde ilginç maceraların içine girerlerdi.

Garfield ve Arkadaşları Çizgi Film (1988)

Gelelim oyuna. Garfield : Caught in the Act, 1995 yılında Sega etiketiyle piyasaya çıkmıştır. Kısa sürede Garfield fanlarının ilgisini çekmiş ve aranan oyunlardan biri haline gelmiştir.

NASIL ÇIKACAĞIZ BU TELEVİZYONUN İÇİNDEN ?



Oyun minik bir öykü ile açılır. Garfield televizyon izlerken, Odie gelir ve onu korkutur. Korkudan havaya sıçrayan zavallı kedi, televizyonu devirir ve ortalık mahvolur. Odie ve Garfield, sahipleri John eve gelmeden televizyonu tamir etmek için uğraşırlar. Fakat başaramazlar. Garfield bu duruma sinirlenir ve elindeki elektronik parçayı fırlatır. Bu parça bir anda Glitch denilen mekanik bir canavara dönüşür ve Garfield'ı televizyonun içine çeker. Oyuncunun ana görevi, Garfield'ı televizyondan çıkarmak ve  Glitch'i yok etmektir. 

Oyunda toplam 6 bölüm bulunur. Ancak Game Gear versiyonunda bölüm sayısı 8'dir. Parmakların su toplamasına yol açan oyunlardan biridir. Bu yüzden sabırla oynanması gerekir. Bölüm isimleri de oldukça komiktir.

İlk bölümün adı Count Slobula's Castle'dır. Mezarlıklarda dolaşır, tabutları açar ve hayaletlerle savaşırız. Oldukça eğlencelidir. 

Garfield Sega Oyunu / 1995

İkinci bölüm Revenge Of Orange Beard'de, bir sal üstünde ilerler ve korsanların diyarına yolculuk yaparız. Üçüncü bölüm Cave Cat'de, Garfield bu sefer eski zamanlara yolculuk yapar. Dişleri, tarih öncesi atası olan kılıç dişli kaplan gibi uzamıştır. Mağaralarda, ormanlarda koşturur ve buradan kaçmak için uğraşırız.


Dördüncü bölümün adı Catsblanca'dır. Meşhur Casablanca filminin isim değiştirmiş halidir. Garfield kafasında fötr bir şapka ile ajan gibi ortalıklarda dolanır. Bu bölüm biraz Film Noir tadındadır. 

Beşinci bölüm The Curse Of CleoFatra'dır. İsimler eğlenceli demiştim. Cleopatra yerine Cleofatra yani şişman hükümdar karşımızdadır. Çocukken en sevdiğim bölüm buydu. Antik Mısır tarihine meraklı biri olarak, mumyalar ile mücadele etmeye bayılırdım. 


Ve son bölüm, yani altıncı bölüm Season Finale adını taşır. Bu bölümde canavar Glitch ile karşılaşırız. Onu da geçince oyun son bulur ve Garfield televizyonun içinden çıkar. Biz de rahat bir nefes alırız. ( Parmaklarınızı buzun içine sokmayı unutmayın ! )

Genel manada eğlenceli bir oyundur. Diğer Sega oyunlarında olduğu gibi dikkat ve iyi bir refleks gerektirir. Garfield karakterinin şekilden şekile giren yüzü oyuna neşe katar. Siz de benim gibi eski Sega oyunlarını seviyorsanız, kesinlikle oynamanızı öneririm. Oyun sonrası bir bölüm Garfield And Friends de açıp izlerseniz, geçmişe tam yolculuk yapmış olursunuz. :)







Serkan Yasin

Yorumlar