SEGA ADVENTURES OF BATMAN AND ROBIN OYUNU

Sega Batman Animated

 


Bugün de bir oyun incelemesi ile karşınızdayım. Adventures of Batman and Robin, 1994 yılında oyuncularla buluştu. Oyun, Mega Drive dışında Sega Cd ve Game Gear konsollarında da çıkmıştı. Ancak oyunun bölümleri, villainların geliş sırası , bölüm içi mekanlar konsollara göre değişiklik gösteriyordu. 

Adventures of Batman and Robin oyununu SNES konsolunda da oynamak mümkündü. Ses kalitesi ve grafikler daha iyiydi. Çocukluk yıllarımda oyunu Mega Drive konsolunda çok oynardım. Sonrasında televizyonu açar animasyon serisini izlerdim.


The Adventures of Batman & Robin Sega Oyunu

SAVULUN KÖTÜLER !


İlk Bölüm - Happy Birthday To Me 


Bu bölümde, şehirdeki soytarılar ve gangsterlerle savaşılıyor. Batarang atma ve zıplama tuşuna basmaktan parmağınız su toplayabilir. Binaların olduğu bu bölümde, adamları patakladıktan sonra mekanik bir robotun içinde Harley Quinn karşımıza çıkıyor. Buradaki mücadele biraz zor. Binanın içine girdikten sonra gülen bombalardan kaçıyoruz. Eğlenceli ama baş etmesi zor. Harley, yine peşimizi bırakmıyor. Bir karşılaşma daha yaptıktan sonra sokağa çıkıyoruz. Sokakta kamyonların üstünde ilerlediğimiz bu bölümün sonunda, uçan bir balonla Joker bizi karşılıyor.

İkinci Bölüm - A Two Sided Story




İsminden anlayacağımız üzere, bu bölümde Two-Face ile mücadele ediyoruz. Two_face bir zeplinin tepesinden bize bomba atıyor. Onu geçtikten sonra batglider ile havada süzülüyor ve bombalardan kaçıyoruz. Bölüm sonunda bir helikopter ile savaşıyoruz.

Üçünü Bölüm - Tea Time 


Oyun içinde en sevdiğim bölüm olduğunu söyleyebilirim. Parmaklar tuşlara basmaktan su toplar, ama gerçekten ilerlemesi keyiflidir. Bu bölümde, türlü oyuncaklar ve dev Cheshire Cat ile mücadele ediyoruz. En sonunda, Mad Hatter uçan bir şapka içinde karşımıza çıkıyor. Atmosfer etkileyici.

Son Bölüm - Snow in July


Temmuz ayında karı kim yağdırabilir ? Elbette, Mr. Freeze. Türlü robotlar ve kar makineleriyle savaştıktan sonra Mr.Freeze ile karşılaşıyoruz. Nihayet oyunumuz son buluyor.

Oyunun Artıları



  • Grafikler çok eğlenceli. Çocukken bu oyunu oynarken çok mutlu olurdum.
  • Batman veya Robin'i seçebiliyorsunuz. Yani illa Batman ile oynamak zorunda değilsiniz. Oyun, aynı zamanda iki kişi ile de oynanabiliyor. Bu da keyfinize keyif katabilir.
  • Oynaması kolay bir oyun değil. Refleksleriniz iyi olmalı.
  • Oyunun sonunda Mr.Freeze geliyor. Bu benim hoşuma gitti. Joker kötülerin başı değil. ( Sürekli olması da sıkıyor zaten ) Ancak yazı başında da belirttiğim gibi, diğer konsollarda bölüm başında ve sonunda gelen kötüler farklı. 

Oyunun Eksileri

  • Sega oyunlarının bir kısmında, fonda çalan müzikler insanı rahatsız eder. Bu da müzikleri rahatsız edici oyunlardan biri. Keşke fonda daha mistik veya eğlenceli bir müzik olsaymış. Oyunun SNES versiyonundaki müzikler çok daha başarılı. Nintendo bu konuda fark atmış diyebiliriz.
  • Arada gelen Harley'i de sayarsak, toplamda 5 kötü ile karşılaşıyoruz. Bu sayı yeterli değil. Diğer kötüler de olmalıydı. ( Bane, Scarecrow, Poison Ivy )




Serkan Yasin



Yorumlar