TNA HULK HOGAN FİGÜR



Hulk Hogan'ın 80 kuşağı için yeri ayrıdır. O, her yaştan izleyiciyi ekran karşısına çekmeyi başarmıştır. Aileden biri gibidir. " Sarı Dev " lakabıyla ringlerin bir dönem kralı olmuştur. Asıl adı Terry Gene Bollea'dır. Ringlerde Hulk lakabını almıştır. 

1979 yılında World Wrestling Federation ( Dünya Güreş Federasyonu ) tarafından keşfedilen Hogan, birçok müsabakaya katılmıştır. Andre The Giant ile yaptığı mücadele ise, medyada ön plana çıkmasını sağlamıştır.

Hulk Vs Andre 

1982 yılında Rocky 3 filminde, güreşçi Thunderlips karakterini canlandırarak sinemaseverlerin de dikkatini çekmiştir. Ben de Hulk Hogan'ı ilk defa Rocky 3 filminde görmüştüm. Sonrasında ringlerdeki şovlarını da izlemeye başladım. Tabii Hogan, farklı filmlerde de karşımıza çıkmaya devam etti.

Rocky 3 - Thunderlips

1991 yılında vizyona giren Suburban Commando ( Şehir Komandosu ) filminde, Hulk Hogan uzaydan gelen bir savaşçıyı oynuyordu. Gemisi bir ailenin bahçesine düşmüştü. Sonrasında aileden biri olmuş ve şehri korumak için savaşmıştı. 

1993 yapımı Mr. Nanny ( Bizde Dadı Dedikse adıyla yayınlanmıştı.) filminde ise karşımıza farklı bir imajla çıkmıştı. Çocukları koruyan süper bir dadı idi. Eğlenceli bir filmdi. 

Dadı Dedikse -1993

Sinema dışında dizilerde de karşımıza çıkan Hogan, ülkemizde Thunder in Paradise (Cennette Fırtına) aksiyon serisi ile hatırlanır. 1994 yılında televizyonlarda yayınlanan dizide, süper özellikli bir tekne ile kötülere savaş açan ajanları izleriz. Kara Şimşek dizisinin denizde geçen versiyonu desek, yanılmış olmayız.

Cennette Fırtına - 1994

Sarı Dev Hogan  o kadar sevildi ki, 1985-1986 yıllarında kendi adına bir çizgi film de yapıldı. Hulk Hogan's Rockin' Wrestling adını taşıyan çizgi seri, toplamda 25 bölüm yayınlandı. Biz ülkemizde bu çizgi filmi, 1995 yılında Kanal D'de izleme şansını yakaladık.

Hulk Hogan Çizgi Film

Hulk Hogan ile ilgili daha detaylı bir yazıyı ileride blogumda kaleme alacağım. Şimdilik kısa bir giriş yapmak istedim. Figür tanıtımına geçebiliriz.

Hulk Hogan Figür Hakkında


Aslında güreşçi figürleri koleksiyonu yapan biri değilim. Bu figürleri ve güreş gösterilerini de pek sevmem. Ama rafımda durması için Hulk Hogan'ı almak istedim. Hogan'ı çocukluğumdan bir parça olarak görüyorum. Beni geçmişe götürüyor. 

Hulk Hogan'ın üretilen çok fazla figürü var. Elimdeki figürü üreten firma Jakks Pacific. TNA Legends Of The Ring serisine ait bir figür. Rocky 3 Thunderlips figürüne de biraz benziyor. Minik farklar var. Thunderlips'in şortu beyazdı ve bıyığı sarı renkteydi. Bu figürde şort siyah, bıyık ise sarı / siyah karışık halde. Aslında birkaç fırça darbesiyle kolayca halledilebilir. 


Figür yanında bir adet siyah bornozla geliyor. İsterseniz bornozu çıkarıp sergileyebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum. Eklemleri oldukça güzel. Bu da farklı pozlar yakalamanızı sağlıyor. 

Hulk Hogan Figürü

Figüre yakından baktığımız zaman, yüz detaylarının iyi yapıldığını görüyoruz. Dediğim gibi Thunderlips'e biraz benziyor. Rocky 3 fanı iseniz, figürü koleksiyonunuza katabilirsiniz. 80'lere dönmek için güzel bir seçenek.


Kare Kare Hulk Hogan Figürü







" We Love Hulk Hogan "





Serkan Yasin












Yorumlar