REPAINT MATTEL BARYONYX

Mattel Baryonyx Figür


Yeni bir repaint / yeniden boyama çalışmamı sizlerle paylaşma vakti geldi. Elimde bulunan Mattel  marka baryonyx figürünü dönüştürmek istedim. Jurassic World Fallen Kingdom serisi için üretilen baryonyxin boyası fena değil, ama ufak tefek değişiklikler yapılabilir. Birkaç ansiklopedi, birkaç da net görselleri kurcaladıktan sonra, kafamda yapacağım boyayı şekillendirdim. 

Mattel'in bu yeni serisi kalıp olarak çok güzel. Ancak bazı figürlerin boyası pek güzel değil. Çocuklar için tasarlandığı çok belli. Benim gibi dinozorlara meraklı olan koleksiyonerler de kendi çabalarıyla, olabildiğince görüntüyü düzeltmeye ve gerçekçi hale getirmeye çalışıyorlar. Keyifli bir uğraş.

Boyama Öncesi 

Baryonyx, "Ağır Pençe" anlamına geliyor. Erken Kretas Dönem'de yaşayan bu timsah görünümlü dinozorun yükseliği yaklaşık 2,5 - 3 m'dir. Kafadan kuyruğa uzunluğu ise 9 m'yi bulabilir. Genç ve olgun dinozorlarda bu büyüklük değişkenlik gösterir. 

1983 yılında koleksiyoner ve fosil avcısı William Walker, güney İngiltere'de büyük bir pençe fosili buldu. Bulunan fosil pençe, o zamana kadar bilinmeyen bir dinozora ait gibi gözüküyordu. 1986 yılına gelindiğinde, fosil araştırmacıları Alan Charig ve Angela Milner, bu ilginç timsah kafalı dinozora "Baryoyx Walkeri" adını verdiler. Fosili ilk keşfeden William Walker'ı da unutmadılar ve soy ismini bu yeni dinozora verdiler. 

Etçil / theropod bir dinozor olan baryonyx, spinosaurids ailesine mensuptur. Bu ailenin diğer meşhur üyeleri spinosaurus, suchomimus ve iritator'dur. Ailenin üyelerinde pençe yapıları genelde büyüktür. Bunun dışında kafa yapıları timsaha benzer. Bazı paleontologlar, bu sınıfa dahil olan dinozorların balıkla ve leşle beslendiğini ileri sürmüştür. Yine bir grup paleontolog ise baryonyxin bir avcı olduğunu belirtmiş ve geçmiş araştırmaları reddetmiştir. Son yapılan araştırmalarda baryonyxin etçil bir avcı olduğu açığa çıkmıştır. Tabii, paleontolojide tartışmalar bitmez diyelim ve figüre geçelim.

Bu çalışmamda sarı, amber ve koyu yeşil  tonlarını harmanladım. Ortaya bana göre güzel bir çalışma çıktı. Lost World ( 1997 ) serisinde çıkarılan figüre de benzedi. Boyama sonrası mat sprey vernik attım. Ve Baryonyx figürü sergilemek için koleksiyonumda yerini aldı. 


REPAINT BARYONYX FİGÜR



Baryonyx Figür
Repaint Baryonyx Figür

Repaint Baryonyx
Repaint Baryonyx Figure







Serkan Yasin


Yorumlar