SEGA TINY TOON OYUNU

 


Konu eski oyunlar olunca yazacak çok şey var. Aralarda blogumda eski oyunlara yer vermeye çalışıyorum.

Acme All- Stars, 1994 yılında Konami oyun firması tarafından çıkarıldı. Oyun, Sega Genesis / Mega Drive konsolunda oynanabiliyordu. Tiny Toon çizgi serisinde yer alan en önemli karakterler, oyun içerisinde yer alıyordu. Buster Bunny, Babs Bunny, Plucky Duck, Hamton J. Pig, Montana Max, Elmyra Duff bunlardan birkaçıydı. Geçmişe döndüğünüz zaman daha çok Looney Tunes karakterlerini hatırlarsınız. ( Bugs Bunny, Duffy Duck, Coyote, Road Runner ) Ama 90'larda Tiny Toon Adventures çizgi serisi de çok tutmuştu. Onlar Warner Bros'un küçük afacanları idiler. Meşhur açılış müziğini de bir hatırlayalım isterseniz.




BİR SPOR DALINDAN DİĞERİNE

Oyunun açılış ekranında, story mode dediğimiz tüm müsabakalara tek başımıza girdiğimiz kısım ve arkadaşlarla futbol, basketbol turnuvaları yapabileceğimiz turnuva kısımları bulunuyordu. O yıllarda, mahalle arkadaşlarını eve topladığım zaman turnuva modunu açardım. Burada hem iyi, hem kötü karakterleri seçebiliyorduk. Arkadaşlarla oynamak daha çok keyif verirdi. Çocukluk dönemlerimde oyunun turnuva modunu daha çok oynadığımı söyleyebilirim. 

Tiny Toon Acme All- Stars Oyunu 

Story mode kısmında ise sadece, Buster, Babs, Plucky and Hamton karakterleri seçiliyordu. Yarışma futbol ile başlıyordu. Sonra basketbol, koşu ve bowling ile devam ediyordu. Futbol ve basketbol oyunları aralarda yeniden oynanıyordu. Yani aynı takımla birkaç kez basket maçı yapıyorduk. 

Tiny Toon Acme All- Stars Futbol Oyunu

Oyun, aynı Tiny Toon çizgi serisi gibi eğlenceli idi. Oyuncular hızlarını alamayıp kale direğine çarpardı, yukarıdan kafanıza örs düşerdi, kafanıza oklava veya sopa yerdiniz vb. Oldukça çılgın ve komikti. Karakterlerin her biri, özel bir vuruş yeteneğine ve güce sahipti. Buster Bunny, hızlı koşabiliyor ve sonic şut çekebiliyordu. 

Dişi tavşan Babs Bunny, hızlı koşuyor ve yıldız vuruşu yapabiliyordu. Plucky Duck, uçabiliyor, yukarıdan örs atıyor ve etkili vuruşlar yapabiliyordu. Domuzcuk Hamton, kendisi top oluyor ve elindeki diğer topla ilerleyebiliyordu. Montana Max, arabasıyla geliyor, silahı ile ateş ediyordu. 


Ben turnuva modunu açtığım zaman, genelde Little Beeper ( Road Runner'in miniği ), Calamity CoyoteDizzy Devil ( Mor renkli Tasmania canavarı ) ve Buster Bunny'yi alırdım. Little Beeper çok hızlı koşardı. Dizzy Devil dönerek saldırırdı. Coyote kendi yaptığı robotu karşı tarafa yollardı. Oldukça eğlenceliydi.

Oyunda yer alan bowling ve koşu kısımları da çok zevkliydi. Topu atarken karakterlerin girdikleri şekiller, koşarken yola kağıt gibi yapışmak çizgi seriden kareleri gözümüzün önüne getirirdi. Tüm branşlarda başarılı olduğunuz zaman, oyun sona ererdi. 



Acme All-Stars, arkadaşlarınızla veya tek başınıza oynayabileceğiniz keyifli bir oyundu. En sevdiğim Sega Mega Drive oyunları içinde yerini almış ve zamanında beni de çok eğlendirmiştir.





Serkan Yasin


Yorumlar