SPIFF VE HERCULES ÇİZGİ FİLM

İçinde kedi ve köpek kavgalarını barındıran yapımlar, çocukluk yıllarımızda bizi çok güldürmüştür. Tom ve Jerry çizgi filminde bazen konuya koca bir bulldog köpeği dahil olurdu. Aynı zamanda Looney Tunes yapımlarında da köpek karakterler ( Charlie, Hector, Barnyard Dawg, Çoban Köpeği Sam ) ve kedi karakterler ( Sylvester, Dişi Kedi Penelope, Kedi Claude ) çocukların ilgisini çekmeyi başarmıştı. Bilinen yapımların dışında kedi ve köpek karakterler, her zaman çizgi film dünyasının ayrılmaz ikilisi oldular. 


Spiff ve Hercules ( Fransızca Pif et Hercule ) yapımındaki kedi ve köpek karakterler çoğu zaman birbirlerini yeseler de, genelde bir takım gibi hareket ediyorlardı. Gizemli olayları çözmek için birlikte türlü maceraların içine atılıyorlardı. 

NASIL ORTAYA ÇIKTILAR ?

Spiff ve Hercules Çizgi Film

Köpek Spiff karakteri, 1948'de Fransa'da yayınlanan L'Humanité gazetesinde bir karikatür olarak ortaya çıkar. İki yıl sonra kedi Hercules de çizgi karelerin içinde yerini almaya başlar. Spiff, insansı tavırları olan kahverengi bir köpektir. Hercules, siyah beyaz şeritli, uyanık ve şakacı bir kedidir. Sürekli didişseler de genelde çok iyi anlaşırlar.

Köpek Spiff karakteri, 70'lerde ve 80'lerde Pif Gadget adlı dergide de yer alır. Dedektiflik tadındaki bu öyküler, çocuklar tarafından çok sevilir.


Spiff ve Hercules serisinin başarısı, çizgi film yapımcılarının da ilgisini çeker. 1989 yılında toplamda 130 bölümden oluşan bir seri yayınlanır. Dilerseniz çizgi serinin açılış müziğini ve görüntüleri bir hatırlayalım.



Spiff ve Hercules, 90'lı yıllarda ülkemizde de gösterilmişti. Ama tutmadığı için yayından kaldırılmıştı. Diğer kedi - köpek çizgi serilerinin yanında gölgede kaldığını söyleyebiliriz. Ben de çok sevmezdim. Çizimleri hoşuma gitmezdi. Konu olarak da biraz sıkıcıydı.






Serkan Yasin

Yorumlar