ERTL SUPER MARIO BROS FİGÜRLERİ

Super Mario Bros Film Figürleri

Eski figürleri tanıtmaya devam ediyorum. Bu hafta konuğum Süper Mario Kardeşler oldu. Tabii, Mario Bros'un üretilen çok fazla figürü / oyuncağı var. Bugün tanıtımını yapacağım figürler, 1993 yılında vizyona giren Super Mario Bros. ( 1993 ) filmine ait. 


Film, 1993 yılında vizyona girdiği zaman çok beğenilmemişti. Sonrasında da pek hafızalarda kalmadı diyebiliriz. 90'larda başta Kanal D olmak üzere, birçok kanal sabah akşam bu filmi verirdi. Konsol oyunlarından türeyen ve sürekli televizyonda gösterilen filmlerden biri de Double Dragon idi. Bu film de senaryo ve görsellik açısından Mario Bros kadar başarısızdı. 

Super Mario Bros filminde, Mario'yu ünlü oyuncu Bob Hoskins canlandırıyordu. Sürüngen kötü lider Koopa karakterine ise, Dennis Hopper hayat veriyordu. Bu iki oyuncunun başarılı oyunculuğu, filmi kısmen izlenilebilir kılıyordu. Ancak film senaryo açısından oldukça zayıftı. Karakterler beyaz perdeye hak ettikleri şekilde aktarılmamıştı. 

Super Mario Brothers ( 1993 ) Filmi

Super Mario oyunun tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de çok sevildiğini söylersek yanılmış olmayız. Mario oyunu tüm çocukların dilindeydi. Sabah - akşam oyunun başından kalkmazdık. Mario oyunu ve karakterleriyle ilgili ileride daha detaylı bir yazı hazırlayacağım. Bugün sadece figürlere yer vermek istedim. 

Film hayranları için hayal kırıklığı olsa da, figürlerin o dönemlerde çocukların ilgisini çektiğini söyleyebiliriz. Figürler, 1993 yılında  ERTL oyuncak firması etiketiyle piyasaya çıkarıldı. Genel  görünümleri oldukça başarılı. Filmdeki hallerine çok benziyorlar. Yalnız, filmde önemli bir rolü olan Daisy karakterinin figürü yapılmamış. Bu büyük bir eksiklik olmuş. 

Super Mario Bros Movie ( 1993 ) Figürleri


Seride en çok MarioKoopa ve küçük kafalı kertenkele asker Goomba figürlerini beğendim. Ana figürler dışında, 1 adet araç ve dönüşüm masası var. Aracı filmden hatırlarsınız. Önünde kepçesi olan garip bir polis arabası vardı. Dönüşüm masası da filmde goombaların yaratıldığı yerdi. Her ikisi de güzel yapılmış. Seride bunların dışında konuşan Mario ve Luigi bebeği de var. 

FİGÜRLER







ARAÇLAR VE BÜYÜK FİGÜRLER



Super Mario Bros Movie ( 1993 ) Figürleri






Serkan Yasin

Yorumlar