JİMBO JET ÇİZGİ FİLM



Uç Jimbo Uç !

Blogumda geçmiş yıllarda ülkemizde de yayınlanmış çizgi filmlere yer vermeye devam ediyorum. 80'li yıllar çizgi filmler açısından çeşitliliğin yaşandığı dönemlerdi. Bu çeşitlilik döneminde karşımıza çıkan ilginç çizgi filmlerden biri de Küçük Jet Jimbo ( Jimbo And The Jet-Set ) idi. Çizgi film ülkemizde Küçük Jimbo, Jumbo JetUçak Jimbo, Jet Jimbo isimleriyle de biliniyor. Benim gibi 80'li yıllarda doğan çocuklar, bu çizgi filmi çok iyi hatırlayacaklardır. 

Jimbo gibi içinde konuşan bir hava aracının / helikopterin olduğu bir çizgi film daha vardır. Onun da adı Küçük Helikopter Budgie'dir. Budgie ile Jimbo bazen birbirine karıştırılır. Ancak Budgie çizgi filmi 1994 yılında yayınlanmıştır. Jimbo bir jet uçaktır. Budgie ise helikopterdir ve baş kısmında ters takılmış bir şapka bulunur. 

Başka bir yazımızda Budgie'ye de yer vereceğim. Şimdi Jimbo'ya geri dönelim. Küçük Jet Jimbo, 1986-1987 yılları arasında yayınlanmış bir İngiliz çizgi filmidir. Çizgi serinin yaratıcısı Peter Maddocks, bu sevimli konuşan uçağı çizerken, meşhur Jumbo Jet uçaklardan yararlanmıştır. İsmini de Jumbo değil, Jimbo olarak değiştirmiştir. Çizgi film toplamda 25 bölüm yayınlanır. Her bölüm 5.dk sürer.  Keyifli bir açılış müziği vardır.


Uçak Jimbo gökyüzünde görününce, hayvanlar, işçiler, sokakta dolaşan insanlar hep bir ağızdan, 

" Jimbooo ! " diye bağırırlar. 


Jimbo her bölümde farklı bir maceraya atılır. Bir bölümde havada Noel Baba ve geyikleri ile karşılaşır, ona yardım eder. Başka bir bölümde, dünya dışı yaşam formları ve uzay gemileriyle kovalamaca oynar. Bu maceraların içine atılırken, kulede bulunan bıyıklı şef ile sürekli konuşur. 

Çizgi filmde Jimbo dışında, hava alanında bulunan diğer araçların da konuştuğunu görürüz.Tüm araçlar iletişim halindedirler. 

Küçük Jet Jimbo Çizgi Film

Küçük Jet Jimbo, ülkemizde 80'li yılların sonunda TRT kanalında gösterilmiştir. " Uykudan Önce " adlı programda bu çizgi filmi izler, öyle uyurdum. En sevdiğim bölüm, içinde dünya dışı yaşam formlarının ve ufoların olduğu bölümdü. Oldukça heyecanlıydı. 







Serkan Yasin

Yorumlar