AYAKKABILAR ÇİZGİ FİLM


Ayakkabınız siz odadan çıktıktan sonra canlanmış olsa ne hissederdiniz ? Kulağa pek hoş gelmiyor. Korku filminden bir sahne gibi. Hayatımızdaki nesnelerin canlanması ve dile gelmesi ürpertici olsa da, olayı pozitif açıdan değerlendirebiliriz. Hor kullandığımız bir ayakkabı dile gelse, bize değer kavramını hatırlatabilirdi. Ya da yepyeni bir ayakkabıyı modası geçti diye çöpe attığımız an, israfın ne kadar lüzumsuz olduğunu öğrenirdik. Kısacası hayatımızda kullandığımız nesneler dile gelse, belki kendimizden utanırdık. 

Ayakkabılar ( The Shoe People ), nesnelerin gizli dünyasına yolculuk yapmamızı sağlayan eğlenceli bir çizgi seri idi. Ayakkabı dükkanındaki yaşlı usta dükkandan ayrılınca, sihir açığa çıkıyor ve tüm ayakkabılar canlanıyordu. Dilerseniz çizgi serinin açılışını ve eğlenceli müziğini bir hatırlayalım. 




BİR SIR TUTABİLİR MİSİN ?

Ayakkabılar, bir İngiliz çizgi filmdir. Seri, James Driscoll tarafında yaratılmıştır. 1987-1988 yılları arasında toplamda 26 bölüm yayınlanmıştır. Her bölüm 5 dk. sürer. Çizgi serinin açılış müziğini, meşhur İngiliz grup Moody Blues'un vokali Justin Haywood yapmıştır. 80'li yıllarda, çizgi serinin bir de çocuk kitapları piyasaya çıkarılmıştır. 


Ayakkabıların büyülü dünyası, yaşlı ve emektar usta dükkandan ayrılınca ortaya çıkardı. Tek tek tüm depodaki ayakkabılar canlanır ve yaşadıkları yer olan Ayakkabı Kasabası'na dönerlerdi. 

Shoe People Çizgi Film
Ayakkabılar Çizgi Filmi / Ayakkabı Kasabası

Ayakkabıların hepsi tamir için oraya getirilmiş ama bir şekilde depoda unutulmuştu. Her ayakkabının kendine has kişiliği vardı. Mesela ayakkabı bir asker postalı ise, karakteri de sert ve buyurgan idi. Palyaço ayakkabısı neşeli ve şakacıydı. Polis ayakkabısı kuralcı idi. Kadınların kullandığı babetler, narin ve alıngandı. 

Ayakkabı Kasabası'nda ( Shoe Town ), her ayakkabının kendine ait bir evi vardı. Ayakkabılar güne burada başlarlardı. Her bölümde bir ayakkabının başına olmaz bir iş gelirdi. Diğer ayakkabılar bir olup, günü kurtarmak için maceranın içine atılırlardı. Baby Bootee, Charlie, Sergent Major, PC Boot, Margot çizgi serinin baş karakterleri idi.

Ayakkabılar, ülkemizde 1993 yılında TRT'de gösterilmişti. Ancak tüm bölümleri yayınlanmamıştı. Çizgi film yeterli ilgi görmediği için kısa sürede yayından kaldırılmıştı.





Serkan Yasin












Yorumlar