DICK TRACY FİGÜRLERİ

                   


Bu hafta nostalji figür tanıtımı köşemizde 90'lı yıllara dönüyoruz. Ünlü dedektif 
Dick Tracy'nin figürleri karşınızda ! Dick Tracy karakteri, ilk olarak 1931 yılında gazetelerde bant karikatür olarak yer almaya başladı.


1948-1961 yılları arasında kendine ait çizgi romanları yayınlandı. Karakterin sevildiğini gören yapımcılar boş durmamış ve 1961 yılında bir çizgi film serisi yarattılar. İlk olarak 60'larda yayınlanan bu çizgi seriyi, 90'lı yıllarda ülkemizde de izleme şansını yakaladık. ( Dick Tracy karakterinin oluşumu ile ilgili bilgileri, ileride çizgi serisini ele alacağım bir yazıda daha detaylı aktaracağım. )

BEYAZ PERDEDE DICK TRACY



Bugün figürlere yer verirken, filme de kısa bir değinmek istiyorum. 1990 yılında beyaz perdede gösterime sunulan film aksiyon, suç ve komedi kategorisinde yer alıyor. Filme döneminde eleştiriler gelse de, yönetmen ve oyuncu Warren Beatty'nin fena bir iş çıkarmadığını söyleyebiliriz. Sarı kostümlü dedektifimiz Dick Tracy'yi de yine Warren Beatty canlandırıyor. Filmde Tracy'nin kız arkadaşı Tess Trueheart'ı ise, Glenne Headly canlandırıyor. Film aynı zamanda efsane aktörleri de bünyesinde barındırıyor. Al Pacino, mafya babası Big Boy Caprice olarak karşımızda. Dustin Hoffman, Mumbles karakterine hayat veriyor. Popun kraliçesi Madonna, Breathless Mahoney rolüyle filme ayrı bir hava katıyor. 

DICK TRACY FİGÜRLERİ HAKKINDA 

Dick Tracy (1990) Figürleri

Dick Tracy figürlerini, ülkemizde o yıllarda çok az yerde görmüştük. Ancak netten araştırdığım fotoğraflarla bir tanıtım yapmak istedim. Figürler Playmates etiketi ile piyasaya çıktı. Bazılarının görünüşü çok komik. Figürleri içine koyabileceğiniz araçlar da var. Dick Tracy Polis Squad Car'ın görünüşü de hoşuma gitti.Bence yılına göre güzel figürler üretilmiş. O döneme ait  figür reklamını da bir hatırlayalım. 




KARAKTERLER












ARAÇLAR VE SAAT








Serkan Yasin

Yorumlar