KÜÇÜK KIZ CHARLOTTE ANIME

 

70'li yıllarda ortaya çıkan japon çizgi serilerin / animelerin çoğunda dram unsuru vardı. Koca koca gözler, derin bakışlar, ayrılıklar, erken gelen ölümler ve yepyeni başlangıçlar... Aslında o dönem yayınlanan ve 90'lı yıllarda da tekrarı gösterilen bu çizgi serilerin, hayatımızda da etkisi büyük. O dönemlerde aile kavramı oldukça önemliydi. Sevgi, aşk, yardımseverlik ve dostluk kavramlarının içi günümüzde olduğu gibi boşaltılmamıştı. Yaşarken geride bir değer, bir iz bırakmak önemliydi. 

O yıllara ait çizgi seriler de sevgiye olan inancımızı körüklüyordu. Bugün size küçük kız Charlotte'u anlatacağım. İsterseniz ilk animenin açılış müziğini bir hatırlayalım. Oldukça hüzünlü ve güzel bir melodisi var. Şu an yeniden bir şarkı olarak yayınlansa milyonlar dinleyebilir. 




SEVGİ TÜM KAPILARI AÇAR

Küçük Kız Charlotte ( Wakakusa no Charlotte ) Anime 

Charlotte ( Wakakusa no Charlotte ), Japon anime stüdyosu Nippon Animation tarafından yaratılmıştır. 1977-1978 yılları arasında toplamda 30 bölüm yayınlanmıştır. Dram türündeki diğer çizgi serilere göre bölüm sayısının az olduğunu söyleyebiliriz. 


Ana karakterimiz Charlotte adında minik bir kızdır. Charlotte, babasıyla beraber Kanada'da (Quebec ) bir çiftlikte yaşamaktadır. Babası eski bir Fransız asilzadesidir. Minik kızın annesi ve babası ise ayrıdır. 

Çiftlikte babası, arkadaşları ve sevimli hayvanlarla beraber güzel bir hayat sürer. Ancak bir gün babası kaza geçirir ve hayata gözlerini yumar. Charlotte bundan sonra Fransa'da yaşayan dedesi tarafından himaye altına alınır. Ama burada geçirdiği yılları pek sevmez. Halen yaşamakta olan annesini düşünür ve onu aramaya koyulur. Bu sırada yaşamakta olduğu şatodan da sürekli kaçmak ister. Çizgi seride bu mücadeleyi izleriz.

Küçük Kız Charlotte Çizgi Film

Bir gün gizemli genç bir adam ile karşılaşır ve onunla zaman geçirmeye başlar. Ancak kalp kırıklıkları ile biten ilişkileri Charlotte'u daha da bunalıma sokar. Türlü sıkıntılar ve zorluklar ile uğraşsa da, hayata pozitif bakmayı bırakmaz ve en sonunda mutluluğu yakalar. 

Çizgi seri, küçüklerin ilgisini kazanmış ve karakter çok sevilmiştir. Duygusal bir yapım olduğu için, ailelerin de ilgisini çekmiştir. Biz Charlotte'u 90'lı yılların başında TRT'de izlemiştik. Her türlü olumsuzluğa karşı sevgi ve inanca sarılan mink kızın öyküsü hepimizi etkilemişti.


Serkan Yasin









Yorumlar