SEGA JURASSIC PARK OYUNU

  

Jurassic Park Sega Oyun

Jurassic Park ( 1993 ) filmiyle başlayan fırtına, oyun dünyasında da devam etmişti. 1993 yılında Sega Genesis / Mega Drive konsolu için üretilen oyun, kısa sürede çocukların ilgisini çekmeyi başarmıştı. 90'lı yıllarda, ben de oyunu severek oynayan çocuklardan biriydim. Hala arada pc'de açıp bu oyunu oynarım. Ama o dönem, benim gibi dinozor meraklısı ve Dinozorlar Dergisi ile büyümüş bir kuşak için oyun çok şey vaat ediyordu. 

Jurassic Park Sega oyunu, 1993 yıllında BlueSky Software tarafından geliştirildi. Aksiyon kategorisindeki bu oyun, tek bir oyuncu tarafından oynanabiliyordu. Ancak karakter seçimi konusunda, oyuncuya keyifli bir alternatif öneriyordu. Filmin ve romanın ana karakteri olan Alan Grant dışında, bir velociraptoru da yönetme şansınız vardı. 

Oyunun geçtiği mekanlar aynıydı. Sadece Grant yerine bir dinozorla yaşam savaşı veriliyordu. Dinozorla ilerlemek biraz daha zordu. Çünkü silah kullanma şansınız yoktu. Böyle olunca elinizde sadece hızlı koşma, ısırma ve pençe darbesi yetenekleri kalıyordu. Buna rağmen oynaması keyifliydi.

Jurassic Park Sega Oyunu

Oyundaki bazı mekanlar ( nehir, kontrol merkezi ) romandan alıntıydı. Jurassic Park filminde, nehirde botla kaçma sahnesi yoktu. Ama romanı okuyanlar bilir; kitapta Alan Grant ve çocuklar bir botla T- Rex'ten kaçıyorlardı. Bu detayı oyunda görmek, benim gibi JP delisi olanları sevindiriyordu.

Oyunda, 3 adet can hakkı vardı. Yanınca bölüm başa dönüyordu. Bunun dışında her bölüm sonunda, bölüm şifreleri verilirdi. Bu şifreleri girince otomatikman diğer bölüme atlama şansı olurdu. Alan Grant filmde silah kullanmamıştı. Ancak, oyunda her türlü silahı bir asker gibi kullanabiliyordu. ( İğne atan tabanca, alev silahı, elektro şok silahı, pompalı tüfek, roket atar vb.)

Oyun içinde karşınıza silahlı askerler, park görevlileri çıkıyordu. Bunun dışında raptorlar, dilophosauruslar, compsognathuslar ve pteranodonlar ile savaşıyorduk. T-Rex ise bazı bölümlerde duvarı yıkarak karşımıza çıkıyor ve bizi ısırmaya çalışıyordu. İlk filmde compyler yoktu. Ama Michael Crichton'ın romanında compyler vardı. Bu ayrıntı da gözümden kaçmamıştı. 

MACERA BAŞLASIN !

Oyunda toplam 7 bölüm vardı. İlk bölüm ormanda geçiyordu. Özellikle pteranodonların saldırıları insanı çileden çıkarıyordu. 


2. bölüm kontrol merkezinin içinde savaşmaya devam ediyoruz. Bu bölümde T- Rex karşımıza çıkıyor. Keyifli bir bölümdür.


3. bölümde botla yola çıkıyor ve dinozorlardan kaçmaya devam ediyoruz. 4. bölümde, kontrol merkezine geri dönüyoruz. 5.bölümde lavların olduğu korkunç bir alanda doğayla baş etmeye çalışıyoruz. 6.bölümde ormana geri dönüyor, dilophosauruslar ile cebelleşiyoruz. Ve son bölümde ziyaret merkezine ( İlk filmin son sahnesini hatırlayın. ) geliyor, raptorlardan kurtuluyor ve oyunu bitiriyoruz. 

Jurassic Park Sega Oyunu

Sega Jurassic Park Genel manada eğlenceli bir oyundu. Benim gibi dinozor severler için doyurucuydu. Romandan bazı sahneleri oyunda görmek, beni çok ama çok sevindirmişti. Bir önceki yazımda anlattığım Rampage Edition'dan daha uzun bir oyun olması da artıydı. 





Serkan Yasin

Yorumlar