JURASSIC PARK HENRY WU FİGÜR



Kenner'in 1993 serisinde bazı karakterlerin figürleri maalesef yoktu. John Hammond, Henry Wu ve Ray Arnold figürlerinin olmasını istediğimiz karakterlerdi. Yine de, biz koleksiyonerler boş durmuyoruz. Figürü üretilmeyen karakterleri kendimiz yapmak ve rafımızda sergilemek istiyoruz. Aslında, işin zevki de burada.

Dr. Henry Wu, 1993 yapımı ilk filmde çok kısa bir sahnede karşımıza çıktı. Kahramanlarımız, dinozorların üretildiği laboratuvarı hevesle görmek için tanıtım turunu yarıda kesmişlerdi. İşte bu laboratuvarda, raptor yavrusunun yumurtadan çıktığı sahnede, Henry Wu ana kahramanlarımıza üretim aşamasıyla ilgili bilgiler veriyordu.


Dr. Henry Wu, Jurassic Park'ın baş genetik mühendisidir. Ingen firmasının en önemli çalışanıdır. John Hammond'un yetkisi ve desteğiyle, dinozorların üretilmesini sağlamış ve bu büyük mucizenin gerçekleşmesinde önemli bir rol oynamıştır. Beyaz perdede, Henry Wu karakterine oyuncu B. D. Wong hayat vermiştir. 

Dr. Henry Wu, filmde çok kısa bir sahnede karşımıza çıkmıştır. 1990 yılında, Michael Crichton tarafından yazılan Jurassic Park romanında ise önemli karakterlerden biridir. Romanda Henry Wu, 33 yaşlarında zeki ve yaratıcı bir genetik mühendisi olarak tasvir edilir. Jurassic Park ve Ingen ekibine katılmadan önce, Stanford Üniversitesi'nde genetik profesörü olan Norman Atherton'ın öğrencisidir. Yüksek lisans çalışmalarında onun desteğini alır. Norman Atherton, John Hammond ile de çok iyi arkadaştır.

Norman Atherton öldüğü zaman, John Hammonda cenaze töreninde Heny Wu ile daha da yakınlaşır. Wu, o zamanlar 28 yaşındaydır. Hammond'ın Ingen'e katılmasını istemesiyle, Jurassic Park projesine de dahil olur. Çok başarılı işler çıkarır ve kehribar içindeki dinozor dnalarını kullanarak mucizeyi gerçekleştirir.

1990 yılında yazılan romanda, Dr. Henry Wu karakteri bir velocirptor tarafından öldürülüyor. Ama filmde ölümü bize gösterilmemiştir. Jurassic World serisinde Dr. Wu tekrar karşımıza çıktı. İlk filmde mucizeyi gerçekleştiren önemli bir mühendis iken, Jurassic World serilerinde Dr. Frankenstein muamelesi görmesi bana biraz saçma gelmişti. 

CUSTOM HENRY WU FİGÜR

Boy olarak, Kenner figürlerine yakın olsun istedim. Yüz ifadesi de Kenner figürleriyle benzer diyebilirim. Elimde bulunan bir karakteri dönüştürdüm. Yeniden boyama çalışmaları yaptım. Karakterin elindeki bilgisayarın üstüne de, Mr. Dna görselini yerleştirdim. 

Sonunda Jurassic Park Henry Wu oldu. Farklı çalışmalarda görüşmek üzere...

Jurassic Park Henry Wu Figür

Custom Jurassic Park Henry Wu Figure









Serkan Yasin






Yorumlar